Detta formulär lämpar sig för flytt av bohag. Klicka här om du istället behöver flytta möbler

Storlek på boendet, förråd och trappor

Vi svarar på några av de vanligaste frågorna angående våra flyttjänster

I vår offert så ingår att vi emballerar och skyddar dina möbler. Vi har flyttfiltar, kartonger och plastfilm för att skydda dina möbler under flytten.

Om du har valt att packa själv så ingår inte packning. All packning som vi måste göra på plats och som inte är klart debiteras extra för. Alla lösa föremål som antingen går ner i flyttkartonger eller i flyttsäckar räknas som ej packade föremål. Vi rekommenderar att du packar mindre och hårdare föremål, som till exempel porslin, i kartonger med skyddspapper runt varje föremål. Mjuka föremål som till exempel kläder lägger du i säckar. När du packar kartonger så se till så att hela utrymmet i kartongen fylls upp så att inte lösa föremål kan rulla omkring. Om du packar böcker så packa bara upp till hälften av kartongen med böcker så att inte kartongerna blir för tunga.  Resten av utrymmet fyller du med någonting lätt och skrymmande. 

Adress från och till

Datum och tid

Vi svarar på några av de vanligast frågorna angående dag- och tidsbokningar för våra transport- och flyttjänster

För flytt av hela bohag som ska transporteras en längre sträcka som till exempel mellan Stockholm och Göteborg eller mellan Stockholm och Malmö så kan vi boka ett specifikt datum. Vi kan däremot oftast inte boka en specifik tid för hämtning eller avlämning utanför Stockholm eller Uppsala.

För bohagsflyttar inom Stockholm eller Uppsala så kan vi boka både en specifik dag och en specifik tid.

RUT-avdrag

Vi ger några exempel för flyttar där du kan använda RUT-avdrag och inte kan använda RUT-avdrag

Ja, du kan använda RUT-avdrag när du byter bostad. Du måste dock uppfylla grundkraven för att RUT-avdrag ska medges. Grundkraven är:

  • Att du har en redovisad inkomst i Sverige under det innevarande året som ansökningen om RUT-avdrag görs.
  • Du är 18 år
  • Du har ett svenskt personnummer

RUT-avdrag kan användas för alla typer av boendeformer som till exempel hyresrätt, bostadsrätt och småhus. Du behöver heller inte vara folkbokförd på någon av adresserna du flyttar från eller till men bostaden måste nyttjas för boende.

För att flytta enstaka möbler mellan sina boenden medges RUT-avdrag. Du kan använda RUT-avdrag även om du flyttar bara en enstaka möbel. 

För flytt av dina egna möbler som tillhör ditt bohag till eller från ett förråd för magasinering medges RUT-avdrag. RUT-avdrag medges oavsett om du flyttar en enstaka möbel eller ett helt bohag till ett förråd. Det är kostnaden för flytten av möblerna som RUT-avdraget medges för. Kostnaden för magasineringen är inte avdragbart för RUT. RUT-avdrag medges både för flytten till och från förrådet.

Nej, endast privatpersoner kan använda RUT-avdrag. Företag kan inte använda RUT-avdrag. Du som privatperson måste ha en redovisad inkomst under det innevarande året det vill säga under samma år som ansökan om RUT-avdraget görs. Du måste också vara över 18 år och ha ett svenskt personnummer. 

Du behöver inte adressändra eller vara skriven på adressen där bohaget ska flyttas från eller till för att RUT-avdrag ska medges. Huvudsaken är att du flyttar dina egna möbler som tillhör ditt bohag.

Endast arbetskostnaden är avdragbart för RUT och 50% av arbetskostnaden dras av när du använder RUT-avdrag. Materialkostnaden som till exempel kostnad för lastbil och drivmedel är inte avdragbart för RUT. 

Om du uppfyller grundkraven om en redovisad inkomst i Sverige under det innevarande året som ansökan om RUT-avdraget görs, att du är 18 år eller över och att du har ett svenskt personnummer så kan du använda RUT-avdrag om du flyttar utomlands.

Studiemedel som CSN är inte inkomstgrundande och om din enda inkomst är studiemedel så kan du inte använda RUT-avdrag. Om du arbetar vid sidan av dina studier och har en redovisad inkomst under det innevarande året som ansökan om RUT-avdraget görs så kan du däremot använda RUT-avdrag.

Kontaktuppgifter