Detta formulär lämpar sig för tömning och bortforsling av helt bohag. Klicka här om du istället behöver bortforsling av möbler.

Storlek på boendet som ska tömmas och bortforslas och trappor

Upphämtningsadress

Vi svarar på några av de vanligaste frågorna angående våra bortforslingstjänster

Tömning och bortforsling av en två- eller trerumslägenhet i Stockholm eller Uppsala kostar mellan 5 000 och 10 000 beroende på storlek av boendet, antal trappor, tillgänglighet och avstånd. 

Vi ger några prisexempel för kostnaden för tömning och bortforsling:

  • En normalt möblerad trerumslägenhet och kök på 75 kvadratmeter 1 våning upp utan hiss belägen ca 7 kilometer från Stockholms stadskärna kostar 11 385 kr inklusive moms för tömning och bortforsling.
  • En glest möblerad enrumslägenhet och kök med stor hiss belägen 15 kilometer från Stockholms stadskärna kostar 5620 kr att tömma och bortforsla.
  • En normalt möblerad enplansvilla på 135 kvadratmeter med tillhörande garage med förråd på 15 kvadratmeter tätt möblerat belägen 10 kilometer från Uppsalas stadskärna kostar 14 455 kr för tömning och bortforsling.

Priset för att tömma en lägenhet beror på storleken av lägenheten, antal trappor att bära, möblering, tillgänglighet och avstånd. En två- eller trerumslägenhet belägen i Stockholm eller Uppsala kostar mellan 5 000 och 12 000 kr för tömning och bortforsling. 

Datum och tid

Vi svarar på några av de vanligast frågorna angående dag- och tidsbokningar för tömning och bortforsling

Som regel kan du inte använda RUT-avdrag för tömning och bortforsling av dödsbon. Inte ens om möblerna skänks bort till en försäljningsverksamhet som kan återanvända möblerna kan du använda RUT-avdrag eftersom möblerna kommer från ett dödsbo. 

Du kan endast använda RUT-avdrag för de möbler som skänks bort till en försäljningsverksamhet. RUT-avdraget uppgår då till 25% av totala bortforslingskostnaden. Du måste också uppfylla grundkraven för att kunna använda RUT-avdrag det vill säga att du har fyllt 18 år, har svenskt personnummer och har en redovisad inkomst under samma år som du använder RUT-avdraget.

RUT-avdrag

Vi svarar på några vanliga frågor angående tömning och bortforsling och RUT-avdrag

Om du anlitar en flyttfirma som fraktar möblerna till en försäljningsverksamhet som tar emot möblerna för vidare försäljning kan du använda RUT-avdrag. Det är dock bara 25% av totala kostnaden för transporten som är avdragbart för RUT detta fall.

Om du skänker bort möblerna till en annan privatperson så medges ej RUT-avdrag. Möblerna måste transporteras till en försäljningsverksamhet för att RUT-avdrag ska medges. 

Kontaktuppgifter