Ange mått på de skrymmande paket eller möbler du vill ha flyttat. Flyttkartonger och säckar kan du lägga till separat

Flytta kartonger - Svartbäckens Transport
Flytta små kartonger - Svartbäckens Transport
Flytta stora kartonger - Svartbäckens Transport
Flytta säckar - Svartbäckens Transport
Flytta stora säckar - Svartbäckens Transport
Flytta köksstolar - Svartbäckens Transport
Flytta kontorsstol - Svartbäckens Transport
Flytta stapelbara stolar - Svartbäckens Transport
Flytta barnstol - Svartbäckens Transport

Vi svarar på några av de vanligaste frågorna angående våra flytt- och transporttjänster

I vår offert så ingår att vi emballerar och skyddar dina möbler. Vi har flyttfiltar, kartonger och plastfilm med oss för att kunna skydda dina möbler under transporten. Vid transport av enstaka möbler som är av tyg så ingår att vi plastar in möblerna. Möbler som är av hårda material skyddas med flyttfiltar. 

I den offert som du får av oss så ingår inte packning. Mindre föremål måste vara packade i antingen kartonger eller i säckar. Vi rekommenderar att du packar mindre och hårdare föremål i kartonger med skyddspapper runt varje föremål. Mjuka föremål som till exempel kläder lägger du i säckar. När du packar kartonger så se till så att hela utrymmet i kartongen fylls upp så att inte lösa föremål kan rulla omkring. Om du packar böcker så packa bara upp till hälften av kartongen med böcker så att inte kartongerna blir för tunga.  Resten av utrymmet fyller du med någonting lätt och skrymmande. Vi har med oss kartonger så vi kan packa lösa föremål men mot en extra kostnad.

Ja, vi är alltid två man som både hämtar och lämnar möblerna så i priset ingår alltid bärhjälp. Fyll i korrekta förutsättningar på respektive adress med avseende på trappor, hiss eller markplan så att offerten blir rätt.

Vanligtvis sker betalningen med kort eller med swish i samband med transporten. För längre transporter inom Sverige så görs betalningen i samband med leveransen.

Ange adress från och till och trappor

Datum och tid

Dag- och tidsbokning för flytt av enstaka möbler. Hur går det till och vilka är villkoren?

För längre transporter av enstaka möbler måste du som kund kunna vara flexibel med både dag och tid för alla hämtningar och avlämningar som sker utanför Stockholm och Uppsala. Detta då vår tjänst för flytt av enstaka möbler baseras på samtransport och för att detta ska kunna vara möjligt måste du kunna vara flexibel med dag och tid. Samtransport innebär att vi kan hålla lägre priser.

För flytt av hela bohag som ska transporteras en längre sträcka som till exempel mellan Stockholm och Göteborg eller mellan Stockholm och Malmö kan vi boka ett specifikt datum om totala möblemanget är 12 kubikmeter eller mer. Vi kan däremot oftast inte boka en specifik tid för hämtning eller avlämning utanför Stockholm eller Uppsala.

Vi kan boka en specifik dag för flytt av enstaka möbler som ska utföras inom Stockholm eller Uppsala eller mellan dessa orter. Det går däremot inte att boka en specifik tid. Vi anger dock alltid tiden dagen innan som ett tidsintervall på 1,5 – 2h som vi håller till 90% av alla transporter. Vi ringer också i förväg när vi är på väg mot destinationen. Du behöver alltså inte vänta på oss en hel dag. 

För bohagsflyttar inom Stockholm eller Uppsala så kan vi boka både en specifik dag och en specifik tid.

Det är möjligt att skjuta fram leveransen till ett senare tillfälle men eftersom vi då måste lasta av, lagerhålla och sedan lasta på igen så debiterar vi extra för att skjuta fram leveransen. Totala priset framgår av offerten som du får av oss. Vi tar ej betalt för lagerhållningen om lagerhållningen är kortare tid än en månad. 

Om vi inte kan levererar samma dag eller dagen efter att vi hämtat och att vi måste skjuta fram leveransen debiteras du inte för att vi skjuter fram leveransen. 

RUT-avdrag

Vi hanterar dina personuppgifter med diskretion.

Vi ger några exempel för flyttar och transporter där du kan använda RUT-avdrag och inte kan använda RUT-avdrag

Ja, du kan använda RUT-avdrag när du byter bostad. Du måste dock uppfylla grundkraven för att RUT-avdrag ska medges. Grundkraven är:

  • Att du har en redovisad inkomst i Sverige under det innevarande året som ansökningen om RUT-avdrag görs.
  • Du är 18 år
  • Du har ett svenskt personnummer

RUT-avdrag kan användas för alla typer av boendeformer som till exempel hyresrätt, bostadsrätt och småhus. Du behöver heller inte vara folkbokförd på någon av adresserna du flyttar från eller till men bostaden måste nyttjas för boende.

Om du köper eller hämtar en möbel från en privatperson eller företag och anlitar en transportfirma för transporten så kan du inte använda RUT-avdrag.  För att RUT-avdrag ska medges så måste du flytta din egen möbel som tillhör ditt bohag och det spelar ingen roll att du nu äger möbeln och att du anser att möbeln nu tillhör ditt bohag. 

För att flytta enstaka möbler mellan sina boenden medges RUT-avdrag. Du kan använda RUT-avdrag även om du flyttar bara en enstaka möbel. 

RUT-avdrag medges för att flytta möbler inom ditt hem och flytten behöver inte ske till någon annan adress. Detta räknas som möblering och är avdragbart för RUT.

För flytt av dina egna möbler till eller från ett förråd för magasinering medges RUT-avdrag. RUT-avdrag medges oavsett om du flyttar en enstaka möbel eller ett helt bohag till ett förråd. Det är kostnaden för transporten eller flytten av möblerna som RUT-avdrag medges. Kostnaden för hyran av förrådet är inte avdragbart för RUT. RUT-avdrag medges både för transporten eller flytten till och från förrådet.

Om du anlitar en flyttfirma som fraktar möblerna till en försäljningsverksamhet som tar emot möblerna för vidare försäljning så kan du använda RUT-avdrag. Det är dock bara 25% av totala kostnaden för transporten som är avdragbart för RUT detta fall.

Om du skänker bort möblerna till en annan privatperson så medges ej RUT-avdrag. Möblerna måste transporteras till en försäljningsverksamhet för att RUT-avdrag ska medges. 

Nej, endast privatpersoner kan använda RUT-avdrag. Företag kan inte använda RUT-avdrag. Du som privatperson måste ha en redovisad inkomst under det innevarande året det vill säga under samma år som ansökan om RUT-avdraget görs. Du måste också vara över 18 år och ha ett svenskt personnummer. 

Du behöver inte adressändra eller vara skriven på adressen där möblerna ska hämtas eller lämnas för att RUT-avdrag ska medges. Huvudsaken är att du flyttar dina egna möbler som tillhör ditt bohag.

Endast arbetskostnaden är avdragbart för RUT och 50% av arbetskostnaden dras av när du använder RUT-avdrag. Materialkostnaden som till exempel kostnad för lastbil och drivmedel är inte avdragbart för RUT. 

Om du uppfyller grundkraven om en redovisad inkomst i Sverige under det innevarande året som ansökan om RUT-avdraget görs, att du är 18 år eller över och att du har ett svenskt personnummer så kan du använda RUT-avdrag om du flyttar utomlands.

Studiemedel som CSN är inte inkomstgrundande och om din enda inkomst är studiemedel så kan du inte använda RUT-avdrag. Om du arbetar vid sidan av dina studier och har en redovisad inkomst under det innevarande året som ansökan om RUT-avdraget görs så kan du däremot använda RUT-avdrag.

Kontaktuppgifter