1
Vad ska flyttas och adresser
2
Vad ska flyttas
3
Datum och tider
4
RUT-avdrag
5
Kontaktuppgifter

Ange adress från och till och trappor

Ange typ och antal möbler och föremål som du vill ha flyttat

Välj hur du vill lägga till möblerna eller föremålen. Du kan antingen lägga till möblerna eller föremålen baserat på längd, bredd och höjd i ett enklare formulär eller med ett mer utförligt formulär där du lägger till möblerna eller föremålen genom att klicka på ikoner.

Lägg till fler möbler eller föremål genom att klicka på ”lägg till”.

Soffor och fåtöljer

Sängar

Rektangulära bord

Runda och ovala bord

Soffbord

Sängbord

kartonger

Säckar

Stolar

Bokhyllor

Byråer

Sideboard

Vitrinskåp

Skåp

Garderober

Skrivbord

Tavlor

Speglar

Tv-skärmar

Hemmabiosystem, högtalare och datorer

Lampor

Mattor

Vitvaror

Vägghyllor

Gardinstänger

Sportartiklar

Utemöbler soffgrupper

Utemöbler bord och stolar

Utomhusmöbler parasoll och solstol

Pianon

Flyglar

Övrigt

Klicka i rutan om du vill lägga till extra möbler eller föremål som inte finns i vår lista. Offerten baseras på totala volymen av möbler eller föremål så lägg inte till möblerna dubbelt. Du kan också endast använda dig av denna funktion för att lägga till alla dina möbler och föremål.

Lägg till fler möbler eller föremål genom att klicka på ”lägg till”.

Lägg till möblerna som du vill ha flyttat från den ytterligare upphämtningsadressen.

Lägg till fler möbler eller föremål genom att klicka på ”lägg till”.

Vi svarar på några av de vanligaste frågorna angående våra flytt- och transporttjänster

I vår offert så ingår att vi emballerar och skyddar dina möbler. Vi har flyttfiltar, kartonger och plastfilm med oss för att kunna skydda dina möbler under transporten. Vid transport av enstaka möbler som är av tyg så ingår att vi plastar in möblerna. Möbler som är av hårda material skyddas med flyttfiltar. 

I den offert som du får av oss så ingår inte packning. Mindre föremål måste vara packade i antingen kartonger eller i säckar. Vi rekommenderar att du packar mindre och hårdare föremål i kartonger med skyddspapper runt varje föremål. Mjuka föremål som till exempel kläder lägger du i säckar. När du packar kartonger så se till så att hela utrymmet i kartongen fylls upp så att inte lösa föremål kan rulla omkring. Om du packar böcker så packa bara upp till hälften av kartongen med böcker så att inte kartongerna blir för tunga.  Resten av utrymmet fyller du med någonting lätt och skrymmande. Vi har med oss kartonger så vi kan packa lösa föremål men mot en extra kostnad.

Vanligtvis sker betalningen med kort eller med swish i samband med transporten. För längre transporter inom Sverige så görs betalningen i samband med leveransen.

Datum och tid

Dag- och tidsbokning angående transporter och flyttar

För längre transporter av enstaka möbler måste du som kund kunna vara flexibel med både dag och tid för alla hämtningar och avlämningar som sker utanför Stockholm och Uppsala. Detta då vår tjänst för flytt av enstaka möbler baseras på samtransport och för att detta ska kunna vara möjligt så måste du kunna vara flexibel med dag och tid. Samtransport innebär att vi kan hålla lägre priser. Vi mellanlagrar alla möbler och föremål som ska transporteras en längre sträcka. Nedan ger vi några exempel på vilka tider du kan förvänta dig om du bokar flytt av enstaka möbler inom Sverige.

  • Flytt av enstaka möbler mellan Stockholm och Göteborg. Hämtning och avlämning i Stockholm kan ske inom 2 arbetsdagar oftast redan nästkommande arbetsdag. Hämtning eller avlämning i Göteborg kan ske inom 7 arbetsdagar.
  • Flytt av enstaka möbler mellan Stockholm och Malmö. Hämtning och avlämning i Stockholm kan ske inom 2 arbetsdagar oftast redan nästkommande arbetsdag. Hämtning eller avlämning i Malmö kan ske inom 7 arbetsdagar.
  • För alla andra mindre orter som vi passerar längs vägen i mellersta och södra Sverige gäller samma förutsättningar. 

För flytt av hela bohag som ska transporteras en längre sträcka som till exempel mellan Stockholm och Göteborg eller mellan Stockholm och Malmö så kan vi boka ett specifikt datum om totala möblemanget är 12 kubikmeter eller mer. Vi kan däremot oftast inte boka en specifik tid för hämtning eller avlämning utanför Stockholm eller Uppsala.

Vi kan boka en specifik dag för flytt av enstaka möbler som ska utföras inom Stockholm eller Uppsala eller mellan dessa orter. Det går däremot inte att boka en specifik tid. Vi dock alltid tiden dagen innan som ett tidsintervall på 1,5 – 2h som vi håller för 90% av alla transporter. Vi ringer också i förväg när vi är på väg mot destinationen. Du behöver alltså inte vänta på oss en hel dag. 

För bohagsflyttar inom Stockholm eller Uppsala så kan vi boka både en specifik dag och en specifik tid.

RUT-avdrag

Information angående RUT-avdrag för transporter och flyttar. Vilka regler gäller?

Det är sedan 1 augusti 2016 möjligt att få RUT-avdrag när du anlitar en flyttfirma som hjälper dig med flyttjänster som till exempel att flytta ditt bohag. RUT-avdraget avser arbetskostnaden där du bara behöver betala 50% av kostnaden för arbetet. För materialkostnader som är kopplade till flytten exempelvis drivmedel och kostnad för transportfordon medges inte RUT-avdrag.

Vi ger några exempel för flyttar och transporter där RUT-avdrag medges och ej medges

I detta exempel medges RUT-avdrag. Boendeform har ingen betydelse för att du ska kunna använda RUT-avdrag. RUT-avdrag medges om du flyttar från eller till en hyresrätt, bostadsrätt eller småhus. Du behöver heller inte vara folkbokförd på någon av adresserna du flyttar från eller till men bostaden måste nyttjas för boende.

För att flytta enstaka möbler mellan sina boenden medges RUT-avdrag. Du kan använda RUT-avdrag även om du flyttar bara en enstaka möbel. Du måste dock vara dina egna boende och det kan inte vara någon annan boenden.

RUT-avdrag medges för att flytta möbler inom ditt hem och flytten behöver inte ske till någon annan adress. 

För flytt av dina egna möbler till eller från ett förråd för magasinering medges RUT-avdrag. RUT-avdrag medges oavsett om du flyttar en enstaka möbel eller ett helt bohag till ett förråd. Det är kostnaden för transporten eller flytten av möblerna som RUT-avdrag medges. Kostnaden för hyran av förrådet är inte avdragbart för RUT. RUT-avdrag medges både för transporten eller flytten till och från förrådet.

Om du anlitar en flyttfirma som fraktar möblerna till en försäljningsverksamhet som tar emot möblerna för vidare försäljning så kan du använda RUT-avdrag. Det är dock bara 25% av totala kostnaden för transporten som är avdragbart för RUT detta fall.

I detta fall medges inte RUT-avdrag. Det är endast om möblerna transporteras till en försäljningsverksamhet som RUT-avdrag på 25% kan användas. 

Observera att det endast är privatpersoner som kan få RUT-avdrag. Du behöver inte adressändra eller vara skriven på adressen där möblerna hämtas för att RUT-avdrag ska medges. För att RUT-avdrag ska medges så måste du också ha en inkomst i Sverige under det innevarande året dvs samma år som RUT-avdraget görs. Om du tex använder vår tjänst för med RUT-avdrag år 2023 så måste du ha en deklarerad inkomst 2023. Tänk på att CSN inte räknas som inkomstgrundande. Du måste också ha fyllt 18 år och ha ett svenskt personnummer.

Kontaktuppgifter